Voorstellingen Muziek

Empowermance

Vaker over “van niets naar iets” gehoord ? Andy Ninvalle gelooft dat er altijd “iets” is geweest. Andy zoekt en vindt dat “iets” om te creeren. Zijn performance “empowert” zijn publiek. Hij gebruikt iets dat beschikbaar is voor iedereen, maar dat niet iedereen ziet of voelt. Maar zodra hij bezig is, zie je en voel je alles!
EMPOWERMANCE is georganiseerd geluid, willekeurige moves en spontaan praten.
EMPOWERMANCE is een unieke kans om mogelijkheden te benutten en genieten zoals het hoort in het echte leven.
EMPOWERMANCE is het echte leven. Van iets wat “niets”lijkt te zijn, toont Andy hoe mooi je het kan maken.
Pak die kans! Jij bepaalt uiteraard wat het wordt!

  • Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 150

MASH-UP!

Een live band met een interactieve show op school? MASH-UP! De band bestaat uit drums, toetsen, gitaar, bas en een zangeres. MASH-UP! laat zien hoe popsongs in elkaar zitten. Door nummers te combineren en gebruik te maken van verschillende stijlen, werken ze toe naar een gezamenlijk doel: een nieuwe hit maken! Waar gaat de tekst over, welke instrumenten gaan er spelen, wat spelen ze, welke muziekstijl en welke effecten worden er gebruikt? De leerlingen laten hun voorkeur horen en de band speelt daar live op in! Door verschillende ideeën die tijdens de show zijn gepasseerd te combineren ontstaat er elke voorstelling weer een nieuwe eigen song.


BEKKENS EN BRANIE door Twitching Eye Trio

Sinds 2008 speelt Twitching eye Trio muziekvoorstellingen voor alle leeftijden. Na een jarenlange samenwerking met Oorkaan en meer dan 200 jeugdconcerten te hebben gespeeld bieden zij nu een nieuwe serie jeugdconcerten aan voor het voortgezet onderwijs. Bij dit concert, Bekkens en Branie, gebruiken de jongens allerlei percussie instrumenten, van pindakaaspotjes en reuzencajons tot marimba, drumstel, Afrikaanse trommels en nog veel meer.
Ze hebben alle muziek zelf geschreven en hebben heel veel zin dit aan jullie te laten horen! Het concert zit vol met contrasten, snelle en langzame muziek en ook de kans om lekker mee te spelen.


MENS ERGER JE NIET door Piepschuim

Iedereen kent “Mens erger je niet”, maar “mens erger je niet” is niet alleen een gezelschapsspel. Het is ook een gebod.
En precies bij dít spel is dit gebod zo moeilijk na te leven. Wanneer verliest een mens bij de zoveelste verkeerde worp zijn zelfbeheersing, hoeveel pech verdraag je, en wanneer is de maat vol?
De voorstelling Mens erger je niet is een zoektocht naar onze gezamenlijke ergernissen. Naar de ergernissen die ons het bord van tafel doen smijten en die ons aan tafel houden. En net als in de echte wereld kent het spel fanatiekelingen, valsspelers, winnaars, verliezers … en de bank. En dat alles in het decor van een traditioneel gezelschapsspel.
In Mens erger je niet combineert Piepschuim taalspel, muziek, cabaret en mime tot een muzikale en humoristische voorstelling. Met veel interactie met de leerlingen, want meedoen dát is winnen!


TRASHCAN door DIVE

Met het nieuwe, interactieve programma “Trashcan” willen de mannen van DIVE de leerlingen op muzikale wijze bewust maken zijn van wat een mens zoal weg- gooit op een dag en wat er eigenlijk met afval gebeurt. Wist je bijvoorbeeld dat een mens gemiddeld 74 kilo eten weggooit per jaar? En wist je dat een plastic zakje er 15 jaar over doet om uit ons milieu te verdwijnen? ‘Trashcan’ is geluid maken met afval, dat samplen en in songs verwerken. Terwijl achter op het podium een film draait over afval op straat. Zo leren leerlingen leren op speelse wijze beter om te gaan met milieu en

tegelijkertijd merken ze ook hoe makkelijk en leuk het is om muziek te maken.

  • Max aantal leerlingen per voorstelling: 200

NIKS AANRAKEN door DIVE

Niks aanraken, toch muziekmaken! – het ultieme meedoe-concert

René en Raymond vormen samen de band DIVE, waarmee ze over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek. In Nederland schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programma’s als Telekids, het NOS-journaal en diverse lifestyle-programma’s.

In het ultieme meedoe-concert NIKS AANRAKEN, TOCH MUZIEK MAKEN,  laten René en Raymond de handen van de leerlingen wapperen tijdens dit “meedoe-concert”. De mannen van DIVE hebben namelijk infrarood apparaatjes bij zich waarmee heel makkelijk vette beats en gave sounds kunnen worden gemaakt. Er kan zelfs mee worden gescratcht als een DJ!

Na een korte muzikale uitleg worden er snel leerlingen het podium op gevraagd om over een bestaande beat heen te spelen. Gaandeweg wordt het steeds een beetje moeilijker gemaakt … er wordt gerouleerd en om zoveel mogelijk leerlingen muziek te laten maken.

Ook spelen Raymond en Rene een paar eigen songs die aangedikt mogen worden door wie dat maar wil! Een spannend en heel interactief programma, waarbij het motto is: AAN DE SLAG!!


Het is geen wedstrijd door Piepschuim

hoe belangrijk is het om de beste te zijn ? Waarom moet je steeds weer de competitie aangaan? Wie bepaalt wie er wint en wie er verliest ? Wat is eigenlijk winnen ? En was meedoen niet belangrijker ? Deze vragen worden gesteld in de voorstelling "Het is geen Wedstrijd". Het is een muzikale theatervoorstelling op het scherpst van de snede, waarbij de acteurs de strijd met elkaar niet schuwen. Kunnen we met zijn allen tegelijk over de streep? Of is het allemaal maar een spelletje ?

  • maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 250

Remix door Dive

Wie kent tegenwoordig de term “remix” niet. Dit programma gaat wat dieper in op dit fenomeen. Er wordt een heus “remixconcert” gegeven waarin spelenderwijs duidelijk wordt gemaakt hoe een remix van een bestaand nummer tot stand komt. Zaken komen langs als “samples en hoe zit ’t met de rechten”, hoe kun je stukjes muziek loopen, en wat zijn de tricks om de toonhoogte aan te passen. Bekende  nummers komen langs, maar dan wel in een nieuw jasje.

En als klap op de vuurpijl mogen diegenen die dat willen op het podium komen en zelf hun idiolen laten zigen of rappen, de band speelt dan mee, of…… je mag zelf mee drummen of toetsen spelen als je dat kunt en wilt ! Werken met bekend materiaal verlaagt de drempel voor de toeschouwers/deelnemers en is het begin van een eigen nieuwe remix.


Van Gitaar tot Technopopmuziek door DIVE

Raymond en René vormen de live danceformatie DIVE, die over de hele wereld optreedt; van Miami tot Kiev. Daarnaast componeren ze muziek voor o.a tv-programma’s van John de Mol, het NOS-journaal en Telekids. Allemaal tunes en muziek van …Maar ergens in een ver, ver verleden is de mens muziek gaan maken.René en Raymond laten in ‘Van Gitaar tot Techno’ horen hoe dat ongeveer is gegaan. DIVE neemt de leerlingen mee op een muzikale reis van heel vroeger tot het moderne nu. Van de eerste trommel tot aan de nieuwste samplemachine; van het oudste instrument ter wereld (die ze ook meenemen) tot aan infrarood apparaatjes waar je mee kunt scratchen!Tijdens dit participatieconcert spelen de mannen van DIVE dè muziekstijlen van nu: vette dubstep, drum-and-bass en breakbeats. Maar ze laten ook horen hoe deze muziekstijlen ontstaan zijn. Naast veel interactiviteit met de zaal (oa een muziekquiz met mooie prijzen), gaat in de show ‘leerzaam’ hand-in-hand met ‘genieten’.Aan het eind van de show, die in rap tempo alle ins-and-outs laat zien, worden leerlingen op het podium uitgenodigd om een mini-song in elkaar te zetten. Zo worden de leerlingen op het podium op laagdrempelige wijze begeleid naar een spetterende finale.

  • maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 200

Jongen en Yo door Andy Ninvalle

Andy Ninvalle is een hiphopkenner die bijna alle elementen van de hiphop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, Hiphopmuziek produceren en Beatbox. Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de “Human beatbox” in Amerika op feiten gebaseerd enop grappige wijze uitgevoerd. Hij creert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het andere met effecten en geluiden. In Jongen en Yo wordt het publiek meegenomen naar New York, je bezoekt de getto’s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een kleine jongen en een grote jongen, die JONGEN en Yo heten, wonen daar. JONGEN en YO ontwikkelen de beatbox ter plekke, precies zoals het is gebeurd in New York. Andy speelt alle personages in deze unieke voorstelling. Het publiek weet in 1 lesuur alles over het ontstaan van Hiphop en de Beatbox en eindelijk snapt men waarom alles zo is, zoals het is,,

  • Maximaal 150 leerlingen per voorsteling.

De Trommelende Vuilnismannen

Tijdens de interactieve voorstelling “Beats van de Straat” worden de leerlingen getrakteerd op een live demonstratie “trommelen op rommel” van het hoogste niveau.

De Vuilnismannen Sjakie, Harrie en Henk demonstreren op spectaculaire wijze hoe zij de kunst van het trommelen op rommel hebben ontdekt en zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. Bezems worden volwaardige instrumenten, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Maar niet alleen de Vuilnismannen zijn aan het woord. Ook de leerlingen worden actief betrokken in de muzikale wereld van de Vuilnismannen waarbij sommigen zelfs het podium zullen betreden. Een spectaculaire en creatieve voorstelling waarna afval nooit meer zomaar afval zal zijn.

  • Maximaal 150 leerlingen per voorsteling.

Wat KLASSIEK je me nou ? SWING

Bij klassieke muziek denkt iedereen aan rustige viool muziek of een orkest op een heel groot podium. Dat klopt ook, maar ... klassieke muziek wordt ook anders gebruikt. In deze voorstelling gaan leerlingen mee op reis langs verschillende creatieve uitingen waarin klassieke muziek wordt gebruikt. En opeens blijkt dat klassieke muziek helemaal niet meer zo … eh … klassiek is. In de voorstelling 'Wat KLASSIEK je me nou SWING?' wordt afgerekend met alle vooroordelen over klassieke muziek en zien leerlingen dat deze muziek terugkomt in reclames, films en zelfs in popmuziek. Er wordt verteld, gerapt en gezongen, dit alles begeleid door een elektrische cello, videofragmenten, beatbox, scratchen en ritmes die uit een computer rollen.

  • Maximaal aantal leerlingen 120
  • Duur voorstelling 50 min.

Moves and Grooves

In dit participatieconcert worden dans en muziek op een bijzondere manier samengebracht. De dans die wordt uitgevoerd heet “Popping” en de muziek wordt gemaakt met de stem oftewel “human beatbox”. Een theatrale show waarin Popping danser Rajiv'arazzi zijn dansmoves laat zien op de sounds en ritmes van beatboxer Rudebeats. De deelnemers krijgen tijdens dit participatieconcert instructies van Rudebeats om de technieken van het beatboxen onder de knie te krijgen. Daarnaast zal Rajiv’arazzi zorgen dat de deelnemers niet blijven stilzitten op hun stoelen. Hij zal ze aanmoedigen om de dansstijl “Popping” of liever gezegd “The Robot” met hem mee te doen. Een participatieconcert waarbij de deelnemers zich geen moment vervelen!

  • maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 150