Voorstellingen Dans

Het Verrotte Leven van Fleurtje Bloem

Een recht in het hart rakende dansbewerking van het gelijknamige boek van schrijfster Yvonne Keuls.

Een selectie van personages uit het oorspronkelijke boek staat in een populaire talkshow-setting lijnrecht tegenover elkaar. Zij voeren een discussie over hoe het zo fout heeft kunnen gaan in het leven van Floortje Bloem. De talkshowhost is vooral geïnteresseerd in sensationele emo-televisie, waardoor de personages (o.a. Kees Boot, Claire Bender en Roosmarijn Luyten) in een verharde en verzuurde blame game verzanden.

De neergang van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar in de toenemende polarisatie en het tribalisme die het huidige publieke debat wereldwijd tekenen. Een danseres toont het innerlijk, de hoop, de kracht en de kwetsbaarheid van de jonge Floortje.

De verschillende acteurs en de talkshow verschijnen op beeld en zijn onderdeel van het decor. Samen met speciaal gecomponeerde muziek van Jacob ter Veldhuis vormt de voorstelling een multidisciplinair geheel. Het boek van Keuls won in januari 2020 de Peter van Straaten psychologie prijs!


Dansen, dansen, dansen

Elke generatie heeft zijn eigen dans en modestijl. Met de interactieve en educatieve dansvoorstelling Dansen, Dansen, Dansen nemen wij de leerlingen mee op een indrukwekkende tijdreis naar de dansstijlen van 1900 tot wat nu hip is en viraal gaat.

Hoe dansten ouders, oma of zelfs overgrootvader?

Bij deze energieke voorstelling waarbij de dansers ook de diverse modestijlen laten zien kan niemand stilzitten. Tijdens de voorstelling staat plezier voorop. Aan het einde laten wij iedereen veilig en positief in beweging komen.

Deze voorstelling kan ook in combinatie met dansworkshops worden geboekt. Deze workshops sluiten aan bij de voorstelling. 

Laat je overspoelen door deze dansvoorstelling à la Tappin-It Collective, doordrenkt met tap, mime en percussie. Want deze keer overstijgen ze zichzelf: meer moves, meer performers, meer decor, meer té grote thema’s, meer ondoorgrondelijke taferelen, meer meer! Ze gaan dansen tot hun voeten in de fik vliegen, vreten bloemen tot ze in de natuur oplossen, vechten tot het kikkers regent en zoenen met de weergoden tot hun hoofden wegwaaien. Als het einde maar spectaculair is.


Doemsdee

In DOEMSDEE danst Tappin-It Collective langs de randen van het menselijk tijdperk en probeert betekenis te geven aan het einde der tijden. We vernietigen onze perfect home (in de woorden van David Attenborough) en toch willen we het eeuwige leven leiden. We knuffelen struiken om tot rust te komen. We vieren het leven door onszelf te verdoven en tot de laatste dag voort te planten. We spelen graag de hoofdrol in onze eigen film en zijn vernietigend en levenslustig tegelijk.


I AM REDO door Redo

Redouan Ait Chitt, beter bekend als REDO, is een professioneel breakdancer en motivatiespreker. Zijn aangeboren fysieke beperkingen hebben Redo er niet van weerhouden om zijn dromen na te jagen. Door middel van creativiteit en vastberadenheid was Redo in staat om een unieke dansstijl te creëren. Hij wil laten zien dat je zelf kunt bepalen waar je eigen grenzen en limieten liggen, met als motto: “No Excuses, No Limits”.
Redo is uniek in zijn performance, zowel als danser en als spreker. Hij combineert zijn levensverhaal, zijn mogelijkheden, zijn ervaringen en zijn dromen tot een volwaardige lezing/performance.
Onlangs ontving hij de “Zwaan”, de Oscar van de Nederlandse dans, in de categorie: “Meest indrukwekkende dansprestatie van 2019”.

  • Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 240

IS DIT ECHT?!

Publiekslievelingen Marco en Linda doen mee aan een danscompetitie en halen de finale. De spanning neemt toe naarmate de finale nadert. Ze repeteren veel om die ene move waar ze de show mee stelen te perfectioneren.

Ze begonnen ooit als danspaar, maar Marco begint gaandeweg steeds meer te voelen voor Linda. Hij probeert dit te verbergen, zodat het de prestaties niet zal beïnvloeden. Linda heeft niets in de gaten en reageert zelfs via Facebook op avances van de concurrerende danser. Als het publiek hier ook nog lucht van krijgt en de intriges in het openbaar online worden besproken en beoordeeld, liggen de privé levens van beiden op straat. Alles zit tegen en het lijkt onmogelijk om dit nog samen tot een goed einde te brengen.
Een dansvoorstelling over een generatie jongeren die opgroeit in een wereld waarin social media een grote rol speelt. Wat voor goeds heeft het ons gebracht, en waar zit het gevaar?


Een Romeo & Julia

Jan Sluis, de vader van Maartje, is tegen de komst van het asielzoekerscentrum in zijn dorp en speelt binnen de gemeente een actieve rol om dit tegen te gaan. Ondanks zijn acties komt het centrum er toch en komen er 300 vluchtelingen wonen. Vluchteling Ibrahim Akram is de vader van Walid, hij heeft een streng geloof en conservatieve opvattingen over het leven. Jan en Ibrahim komen tijdens AZC-bijeenkomsten lijnrecht tegenover elkaar te staan. Op een feest ontmoeten Maartje en Walid elkaar. Ondanks de opvattingen van beide ouders worden zij verliefd en ontstaat er een verboden liefde. De kloof tussen de beide vaders groeit met de dag maar de liefde tussen Walid en Maartje bloeit.

  • Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 240

De Grote Olympische spelshow

De Grote Olympische spelshow is een humoristische dansvoorstelling, waarin vier stoere dansers tegen elkaar strijden in het schermen, speerwerpen, curling, turnen, gewichtheffen en de paardensport. Het publiek is onderdeel van de spelshow met als presentator Bart Rijnink (bekend van Het Klokhuis en Mees Kees) In de flitsend gemonteerde spelshow passeren dance battles en vragen over belangrijke momenten uit de Olympische sportgeschiedenis de revue. Het publiek fungeert als de welbekende hulplijn voor het panel. De feiten en weetjes vliegen je om de oren ! Dit alles met een dosis humor en een knipoog. Na de voorstelling kan het publiek vragen stellen aan de dansers

  • Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 240

Empowermance

Vaker over “van niets naar iets” gehoord ? Andy Ninvalle gelooft dat er altijd “iets” is geweest. Andy zoekt en vindt dat “iets” om te creeren. Zijn performance “empowert” zijn publiek. Hij gebruikt iets dat beschikbaar is voor iedereen, maar dat niet iedereen ziet of voelt. Maar zodra hij bezig is, zie je en voel je alles!
EMPOWERMANCE is georganiseerd geluid, willekeurige moves en spontaan praten.
EMPOWERMANCE is een unieke kans om mogelijkheden te benutten en genieten zoals het hoort in het echte leven.
EMPOWERMANCE is het echte leven. Van iets wat “niets”lijkt te zijn, toont Andy hoe mooi je het kan maken.
Pak die kans! Jij bepaalt uiteraard wat het wordt!

  • Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 150

IK ZIE JE! door danstheater Tr@nz

Hoe gaan we met elkaar om sinds schermen zich tussen ons hebben geplaatst? Dankzij onze computer en mobieltjes is alles binnen handbereik: bibliotheken aan kennis, karrevrachten beroemde mensen, honderden gedroomde liefdes. Maar als je zover kunt kijken, vergeet je makkelijk wat er naast je gebeurt. Wie er naast je gebeurt. Liefde heeft onderhoud en aandacht nodig, maar hoe geven we dat tussen het snel beantwoorden van berichtjes door? De dansvoorstelling vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor elkaar weer terug? Een ontdekkingstocht vol dansende emoticons, lichtgevende pakken en bellende dansers.

Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 250

Bij de voorstelling is een lesbrief inbegrepen.


Mixed Up ! door Massive Movement

In deze dansvoorstelling krijgen een klassieke balletdanseres en een breakdancer, een opdracht, mix nieuwe dansstijlen en je eigen stijl. Zij doen hun uiterste best en trachten aan elkaar te bewijzen dat zij dit het beste kunnen . Het gaat van de klompendans tot Indiaas Bollywood met ritme als nieuw medium. Andy Ninvalle is erin geslaagd dit concept te verbreden met een nieuwe cast. Het gaat ook niet meer alleen om klassieke dans en breakdance maar ook om andere bekende dansstijlen.

Deze voorstelling wordt gedanst door het gezelschap Massive Movement, Het programma bestaat uit een voorstelling van 40 minuten, een workshop voor de helft van de groep van 40 minuten en een dvd vertoning voor de andere helft van de groep van 40 minuten. Na de workshop wisselen de groepen.

  • Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 180

 The Match door Lonneke van Leth

een flitsende, energieke, originele en humoristische voetbaldans- / theatervoorstelling. Een dansvoorstelling met een knipoog waarin alle facetten van het voetbal voorbij komen, de warming-up, de coach, de betweterige reporters, penalty’s, hoekschoppen, rode – en gele kaarten.

Na de voorstelling krijgen de leerlingen de mogelijkheid om de overeenkomst tussen topsport en dans te ervaren in een korte interactieve workshop. Door middel van het element voetbal wordt dans binnen de eigen belevingswereld gepresenteerd en daarmee herkenbaar gemaakt.

De voorstelling duurt 35 min. het interactieve gedeelte ± 25 min. Het is mogelijk om (tegen meerkosten) de voorstelling uit te breiden met extra workshops, de groep leerlingen wordt dan verdeeld in kleinere groepen.

  • Maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 240

Raps 'n Taps door Maple Swank

Maple Swank is een super energiek dus, ontstaan vanuit de  magische ontmoeting tussen rap en tapdancing. Janice "Lady J" Lambert en Andy "Stewlocks" Ninvalle nemen je mee op een onvergetelijke reis lang rap, zang, tapdans, beatbox en SERIOUS FUN!. De voorstelling Raps 'n Taps is een boeiende samensmelting vol muziek en dans. In Andy's woorden 'this captures the Pulse of Life !".

Geen opnamestudio nodig en ook geen instrumenten Andy en Janice laten zien hoe gemakkelijk muziek gemaakt kan worden.....met alleen gebruik van IMAGINATION!

  • maximaal aantal leerlingen per voorstelling: 180