Workshops Dans

 

Freerunning

Ben jij iemand die liever via de trapleuning naar beneden glijdt, een salto van de schommel maakt, altijd op muurtjes klimt en het liefst er zo spectaculair mogelijk van af springt ? Dan is de freerunning workshop voor jou uitgevonden.


Urban Styles

Bij Urban Styles dans activiteit leer je omgaan met verschillende stijlen. Denk hierbij aan HipHop, Streetdance, krumping, House en allemaal andere Urban dansstijlen. Je word gestimuleerd om alles te gebruiken wat je hebt en je leert de basics om zelf aan de slag te gaan in jouw Freestyle.


Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die zijn ontwikkeld op de straat, maar ook in clubs en zelfs op middelbare scholen. De streetdancebewegingen zijn losjes en komen heel luchtig over. Er wordt op snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect geeft. Na een warming-up werk je met de docent aan de snelle dansbewegingen die bekend zijn uit verschillende videoclips van tv.


Breakdance

Breakdance is acrobatische straatdans, afkomstig uit de getto's van Amerikaanse steden. Typische breakdancefiguren zijn de ‘turtle’ en een ‘backspin’. Breakdance vraagt veel lenigheid, kracht en oefening om de bewegingen van deze ‘coole’ dansvorm onder de knie te krijgen. Geen ervaring is geen probleem. In de workshop worden de basisvaardigheden aangeleerd.


Hip hop

Hip-hop is net als streetdance begonnen op straat. Hiphop is niet 1 soort dansstijl. Hiphop is een afspiegeling van het leven in de grote stad. Hiphoppers denken hiphop, praten hiphop, doen hiphop en ademen hiphop…
Hiphop wordt niet gezien als een vorm van muziekmaken of dansen, maar het gaat dieper. Het is een manier om de samenleving een spiegel voor te houden.

Bij hip-hop krijg je ook steeds meer “battles” twee groepen die tegen elkaar dansen. Je ziet het veel in de VS in de achterbuurten waar heel serieus elke week wedstrijden op hoog niveau worden gehouden.
Je hebt dan groepen die voor zo’n wedstijd bepaalde stukken dans instuderen en die ze dan op hun beurt laten zien. Vaak zijn in deze stukken dans passen verzonnen om de tegenstander mee voor de gek te zetten.
Je merkt dat hip-hop steeds groter wordt omdat steeds meer mensen weten wat het is en omdat er ook veel films over gemaakt worden onderandere: “honey” en “you’ve got served”2 films met heel veel hiphop dans en muziek erin.


Capoeira

Capoeira is een Afro-braziliaanse gevechtskunst, een unieke combinatie van dans, gevecht, acrobatiek en muziek. Hij wordt uitgevoerd binnen een cirkel. Tussen aanval en verdediging worden acrobatische bewegingen uitgevoerd waarmee de spelers elkaar uitdagen.

De les begint met een korte inleiding over wat capoeira is, geïllustreerd aan de hand van videomateriaal. Daarna volgt een opwarming van het lichaam en leer je een aantal basispasjes aan die in tweetallen worden uitgevoerd.


Zumba

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.
 
De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Zumba kent geen moeilijke choreografie waardoor iedereen in dezelfde workshop op zijn eigen niveau lekker mee kan doen en een leuke en complete workout kan volgen!