Workshops Theater

Freerunning

Free-running is spectaculair, spannend, avontuurlijk, gewaagd en uitdagend. Oorspronkelijk is Free-running begonnen als ontsnappingstechniek. Het is een techniek die je in staat stelt om zo snel mogelijk te ontsnappen en je vrij en soepel door de ruimte te verplaatsen. Dit fenomeen zie je veel terug in videospellen. Deze ontsnappings- en klimtechniek gaan wij in een basisvorm aanleren. We bekijken de ruimte waarin we ons bevinden en bedenken welke trucs we kunnen doen. Dit wordt spectaculair!


Mime

Mime is de theaterstijl waarbij het lichaam het verhaal verbeeldt. Er wordt een beroep gedaan op de fantasie om het verhaal uit te beelden. De situaties lopen altijd uit de hand, doordat de mimespeler de situatie verprutst. Hond Max wordt uitgelaten. In eerste instantie is Max een brave hond, maar hij begint aan de lijn te trekken, waardoor de acteur het steeds moeilijker krijgt om Max in bedwang te houden. Uiteraard loopt dit niet goed af, waardoor de scène zorgt voor hilarische situaties, gespeeld door de leerlingen! De leerlingen gaan ook met eigen situaties aan de slag.


Top acteur of Ster actrice

Leer acteren zoals alleen de besten dat kunnen! Aan de hand van allerlei voorbeelden uit films zoals; Scar face, James bond, Titanic, Batman en nog veel meer anderen, leer je de basis die deze acteurs zo goed beheersen. Daarna spelen we met elkaar de beste stukken uit deze films na. Als klap de vuurpijl maak je je eigen Hollywood scene. Dus of je nu een acteur of een actrice wil worden, geen enkele,- of juist heel veel ervaring hebt, hier moet je zijn!


Soapacteren

Een ervaren acteur leert je de basisbeginselen van de soap. Je leert theorie over verschillende soaptypen, het spelen van emoties en over hoe in soaps bepaalde mensen op elkaar reageren. Je gaat daarna ook zelf scènes bedenken die aan alle eisen van een lekkere soap moeten voldoen. Vervolgens ga je in kleine groepjes de geschreven scènes instuderen en uiteindelijk spelen we de stukjes soap achter elkaar.


Theatersport

Theatersport is een wedstrijd in het improviseren. Na een algemene warming-up en een aantal speloefeningen ga je in twee teams tegen elkaar spelen en probeer je elkaar af te troeven in het spelen van zo origineel mogelijke scènes.
Wat voor een scènes? Dat kan van alles zijn!


Stage Fighting

Een flink pak rammel krijgen? Je ziet het vaak in actiefilms en nu ga je het zelf meemaken en leren. In deze workshop leer je technieken, om in gevecht te gaan met elkaar, zonder de ander te blesseren of pijn te doen. De leerlingen gaan in tweetallen aan de slag en werken aan het gevecht, spelen voor publiek en het maken van geluiden om de scène kracht bij te zetten.


Maskerspel

een leuke workshop waarin je bewust wordt van je lichaamshouding. Door te werken met maskers is het gezicht ineens minder belangrijk. Het lichaam en de lichaamstaal staan centraal. Ieder masker heeft een andere vorm, waardoor je ook anders gaat bewegen. Door deze bewegingen uit te vergroten ontstaan er typematige personages. De verschillende personages komen elkaar tegen in een scène. Deze worden met trestle maskers gespeeld zonder tekst. Bij commedia dell’arte maskers is de mond vrijgelaten waardoor er ook met tekst gewerkt kan worden!